Groepsreizen op maat Wenen Weense Staatsopera

Weense Staatsopera

Bezoek een van de prachtige operavoorstellingen in Wenen

Een unieke activiteit voor een bedrijfsuitje of groepsreis. De Weense staatsopera is de grootste van Wenen en is een van de beste opera's ter wereld. Het beroemde operagebouw staat als teken voor de vrijheid van Oostenrijk.

Geschiedenis

De Weense staatsopera werd ontworpen door de architecten August von Sicardsburg en Eduard van der Nüll. Op 25 mei 1869 werd het gebouw geopend met een opera van Mozart. Bij deze opening waren keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth aanwezig. Het gebouw heeft veel gemaakt tijdens de tweede wereldoorlog. In de jaren 1938-1945 werden veel leden vervolgend, verdreven en vermoord door de nazi's. Op 12 maart 1945 werd het operahaus verwoest door bommen. Het operahuis werd toch op 1 mei 1945 geopend door een stuk van Mozart.  Het gebouw is een aantal keer gerestaureerd na de tweede wereldoorlog. Op 5 november 1955 werd het gebouw opnieuw geopend door Beethoven. 
 

Combineer uw opera bezoek met andere bezienswaardigheden in Hamburg tijdens uw bedrijfsuitje.  

Wij helpen u met het plannen van de reis, een luxe comfort class busreis, hotel en de tickets voor de operavoorstelling.

Adresgegevens:
Opernring 2,
1010 Wien,
Oostenrijk