U434

Bezoek het bootmuseum van Hamburg

Een bezoek aan het bootmuseum mag niet ontbreken tijdens uw groepsreis of bedrijfsuitje. Duik mee in de geheimzinnige wereld van de Russische vloot. Beleef een van de meest fascinerende boten die tot vandaag de dag gebouwd is. Het bootmuseum is geschikt voor jong en oud.

Het museum

Bij de Hamburgse vismarkt ligt een Russische onderzeeër. De onderzeeër is 90,16 meter lang en was in gebruik tot 2002. Breng een bezoek aan dit museum en duik in de geheimzinnige wereld van de onderzeeër. Dit jacht en spionneer voertuig is een van de grootste niet-nucleaire onderzeeërs in de wereld. 

Geschiedenis

Na de instorting van de Sovjet-Unie in 1991 zijn er meer dan 150 onderzeeërs buiten dienst gesteld. Zeer zelden werden ze ter beschikking gesteld voor musea. De spionage onderzeeër U434 werd voor bijzondere missies gebruikt langs de oostkust van de Verenigde Staten en in de territoriale wateren van de Sovjet-Unie. De U434 was 26 jaar in dienst voor de Russische marine. Na een aantal onderhandelingen werd de onderzeeër gekocht door het onderzeeërmuseum in Hamburg. De U434 is een van de laatste onderzeeërs van de Tango serie. Samen met nog 2 andere onderzeeërs, was de U434 onderdeel van een speciale serie.

Adres

St. Pauli Fischmarkt 10,
20359 Hamburg,
Duitsland