Groepsreizen op maat Wenen Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn

Bezoek het voormalige zomerpaleis van de keizerlijke familie

Een bezoek aan Schloss Schönbrunn mag niet ontbreken tijdens uw groepsreis of bedrijfsuitje naar Wenen.  De bouw van het paleis begon in 1696 onder leiding van Leopold I. De opvolger van Leopold I heeft niet veel veranderd aan het paleis, hij heeft een tijd lang in een onafgewerkt paleis geleefd. In de 18e eeuw gaf Maria Theresia de opdracht om het paleis af te maken. Vanaf de 18e eeuw was het slot in handen van de Habsburgers. Ook was Schloss Schönbrunn regelmatig het vakantieverblijf van de keizer Frans Jozef en zijn geliefde Sissi. In 1918 kwam er een einde aan de Habsburgers en kwam het paleis in handen van de staat.

Schlosspark

De tuinen werden opengesteld voor bezoekers in 1779. Het park heeft een grootte van 1,2 kilometer bij 1 kilometer en werd in 1996 opgenomen in het UNESCO Werelderfgoed. Ook staat de tuin bekend om de dierentuin. De kleurenpracht en de vele zitjes met fantastische uitzichten laten u genieten van een droomtuin. 

Adresgegevens:
Schönbrunner Schloßstraße 47,
1130 Wien,
Oostenrijk
http://www.schoenbrunn.at/

Dierentuin

Dit is de oudste dierentuin ter wereld. Deze werd geopend in 1752 en was 's werelds eerste dierentuin. Een bezoek aan deze dierentuin tijdens een groepsreis of bedrijfsuitje is zeker de moeite waard. Er zijn verschillende soorten dieren te zien zoals: zebra's, tijgers, vogels, pinguïns, ijsberen, reptielen en reuzenpanda's. Voor een bezoek aan deze dierentuin dient er een apart entreeticket gekocht te worden.

Adresgegevens:
Seckendroff-Gudent-weg
1130 Wien
Oostenrijk