Groepsreizen op maat München Schloss Nymphenburg München

Schloss Nymphenburg München

Bezoek de voormalige zomerresidentie van de vorsten

Schloss Nymphenburg in München is een populaire bezienswaardigheid in München. Tijdens uw bezoek kunt u de oude leefruimtes bezoeken, naar het koetsenmuseum gaan of genieten van de prachtige tuin.

Geschiedenis

Ferdinant Maria van Beieren gaf in 1664 de opdracht aan Agostino Barelli om het slot te bouwen. Het slot was een cadeau voor zijn vrouw en zoon. In 1679 was de bouw van het slot klaar. De zoon van Ferdinant Maria van Beieren, Max Emanuel, was de troonopvolger. Het slot is in de loop der jaren uitgebreid en aangepast.

Het park

Bij het slot vindt u een prachtige tuin. De tuin is in de loop der eeuwen een paar keer veranderd. In de tuin zijn een aantal prachtige gebouwen te vinden. Deze zijn gebouwd voor de verschillende bewoners van het slot. 

Amalienburg

Een van de gebouwen in de tuin van het slot is de Amalienburg. Karl Albrecht liet dit speciaal voor zijn vrouw Maria Amalia bouwen. Dit jachthuis werd gebouwd in Rococo stijl door François Cuvilliés. De Amalienburg staat bekend om de spiegelkamer. 

Museum in de paardenstallen

In Schloss Nymphenburg is er ook een museum te vinden. Dit museum is gelegen in de koninklijke paardenstallen. Hier kunt u een aantal koetsen bewonderen. 

Adres 

Schloss- und Gartenverwaltung Nymphenburg
Schloss Nymphenburg 1
80638 München
Duitsland