Groepsreizen op maat Berlijn Schloss Charlottenburg

Schloss Charlottenburg

Bezoek het grootste paleis van Berlijn tijdens uw bedrijfsuitje

Een bezoek aan Schloss Charlottenburg mag niet ontbreken tijdens uw reis naar Berlijn. Het is een van de populaire bezienswaardigheden van Berlijn. Het paleis diende als zomerverblijf voor de eerste koningin van de Pruisen: Sophie Charlotte. De volgende generaties lieten het gebouw naar hun eigen smaak inrichten. Hierdoor is in Schloss Charlottenburg binnenhuisarchitectuur uit verschillende periodes te zien.

Schloss Charlottenburg

Bezoek de vele kamers van Schloss Charlottenburg tijdens uw bedrijfsuitje of groepsreis. De ontvangstruimte met het gewelfde plafond en de rijkversierde wandkleden. Ook de porseleinkamer is interessant om te bezoeken. In deze kamer vindt je veel oosters aardewerk. Het nieuwste deel van het paleis is de nieuwe vleugel, deze vleugel is een kunstmuseum. Vlak aan het paleis is het nieuwe paviljoen te vinden, het Schinkel-paviljoen. Dit paviljoen is gebouwd door Karl Friedrich Schinkel.

Openingstijden januari t/m maart

Maandag: gesloten

Dinsdag t/m zondag: 10:00 - 17:00

Openingstijden april t/m oktober

Maandag: gesloten

Dinsdag t/m zondag: 10:00 - 18:00

De tuin

De tuin van het paleis is gebouwd in een barokke stijl en is afgeleid van de tuinen van het paleis van Versailles. Bij de tuin is ook een mausoleum te vinden. Deze tempel is gebouwd in 1810. Vanaf deze tijd werden alle leden van de koninklijke familie begraven. In dit mausoleum staat onder andere de tombe van Friedrich Wilhelm II. In de tuin staat ook nog het voormalige theehuis. Dit werd tussen 1788 en 1790 gebouwd voor Friedrich Wilhelm II. In het voormalige theehuis is een wereldbekende collectie handgemaakt koninklijk porselein te zien.

De tuin van het paleis is gratis te bezoeken.

Openingstijden

Elke dag geopend van 08:00 tot zonsondergang

Adres

Spandauer Damm 20-24,
14059 Berlin,
Duitsland