Reichstag Berlijn

Tip van C&O Travel: Breng een bezoek aan de Reichstag in Berlijn!

Een bezoek aan het Reichstaggebouw mag niet ontbreken tijdens uw bedrijfsuitje naar Berlijn. Reichstag is de plek waar de Duitse Bundestag sinds 1999 zetelt. De verkiezingen voor de Duitse bondspresident vinden ook elke 5 jaar plaats in dit gebouw. Naast belangrijke functie van het gebouw, heeft het ook een mooie architectuur en een imposante uitstraling. Ook een van de populaire onderdelen van het gebouw is de koepel. Vanuit deze koepel heeft u een prachtig uitzicht.

Geschiedenis Reichstag

Het oorspronkelijke gebouw werd door paul Wallot in 1884 ontworpen en in 1894 geopend. Een hevige brand in 1933 heeft ervoor gezorgd dat de Reichstag zwaar beschadigd werd. In het tijdperk van de Koude Oorlog werd het gebouw hersteld. De Reichstag stond in West-Berlijn, op een steenworp afstand van de Berlijnse Muur. In 1971 werd besloten het gebouw niet meer te gebruiken voor politieke activiteiten. In 1999 was de verbouwing klaar van het gebouw en keerde de Bundestag terug naar Berlijn. Hiervoor was de Bundestag gevestigd in Bonn.

Hedendaagse Reichstag

Het was nog niet zeker of de politiek terug zou keren naar Berlijn. Er werd gestemd door de Bundestagleden. Uiteindelijk kreeg Berlijn meer stemmen dan Bonn en keerde ze terug naar de Reichstag. Tegenwoordig kan de kamer zelfs bezocht worden, hier moet je je wel voor aanmelden. De plenaire zaal is bekend vanwege de grote bondsadelaar aan de muur. Deze adelaar staat symbool voor de Duitse staat.

Openingstijden Reichstag
Dagelijks geopend van 08:00 t/m 24:00

Reichstagkoepel

De Reichstag heeft een koepel bovenop het gebouw. Deze koepel bevat een spiraalvormig looppad. Ook is er een dakterras aanwezig, vanaf hier heb je mooi uitzicht over Berlijn. De koepel en het terras kun je gratis bezoeken tijdens het bedrijfsuitje of de groepsreis. Het is wel noodzakelijk om je vooraf aan te melden, anders kun je niet naar binnen.

Adresgegevens
Platz der Republik 1,
11011 Berlin,
Duitsland