Reeperbahn

TIP van C&O Travel: Bezoek de beroemde straat van Hamburg

Wandel door de beroede straat van Hamburg: de Reeperbahn. Deze straat is populair bij de toeristen die Hamburg bezoeken. Een bezoek aan deze straat mag niet ontbreken tijdens uw groepsreis of bedrijfsuitje naar Hamburg. Bezoek een van de vele uitgaansgelegenheden of breng een bezoek aan een van de theaters. Ook kunt u de oude haven van Hamburg bezoeken, de Landungsbrücken. 

Uitgaansgelegenheid

De Reeperbahn is de uitgaansgelegenheid van Hamburg. Overdag is het een gewone winkelstraat, maar als de avond valt veranderd de straat in een uitgaansgebied. De straat staat dan ook bekend om de vele bars, discotheken, winkels en restaurants. 

Theaters

Bij de Reeperbahn zijn er ook een aantal theaters gevestigd. Deze zijn een populaire trekpleister voor de toeristen. Twee beroemde theaters die gelegen zijn in de Reeperbahn zijn het St. Pauli Theater en het Schmidts Tivoli. 

Adresgegevens St. Pauli Theater

Spielbudenpl. 29-30,
20359 Hamburg,
Duitsland 

Adresgegevens Schmidts Tivoli

Spielbudenpl. 27,
20359 Hamburg,
Duitsland 

Oude haven

De oude haven van Hamburg, de Landungsbrücken, ligt op loopafstand van de Reeperbahn. Deze haven wordt vaak bezocht in combinatie met een bezoek aan de Reeperbahn. De haven is gelegen in het zuiden van St. Pauli en ligt aan de Elbe. Vanuit deze haven vertrokken veel mensen naar Amerika. De reden voor hun vertrek was om een nieuw leven op te bouwen.
Bij de Landungsbrücke is ook de oude Elbe tunnel te vinden. De tunnel was een sensatie en bestaat tegenwoordig al meer dan 100 jaar. Via een lift is de tunnel te bereiken en verbind het centrum met het zuiden van Hamburg.