Groepsreizen op maat München Rathaus München

Rathaus München

Bezoek de raadhuizen van München tijdens uw groepsreis

Een van de toeristische trekpleisters in München zijn de twee raadhuizen. Het oude en nieuwe raadhuis van München staat op de Marienplatz, dit is de verzamelplaats voor toeristen.

Marienplatz

Dit plein is het hart van München en de verzamelplaats voor toeristen. In de Middeleeuwen was het plein een belangrijke marktplaats. Op het plein staat een hoge zuil met bovenop een Maria beeld. Het beeld is gemaakt in 1590 door Hubert Gerhard.

Adres
Marienplatz 1
80331 München
Duitsland 

Het oude raadhuis

Het oude raadhuis werd in 1460 getroffen door een grote brand. Tussen 1470 en 1480 werd het oude raadhuis hersteld door architect Jörg von Halsbach. Het oude raadhuis was in gebruik tot de 19e eeuw. Sinds 1983 is het speelgoedmuseum gevestigd in de toren van het oude raadhuis. In het museum ziet u historisch speelgoed.

Adres
Rathaus München
Marienplatz 15
80331 München
Duitsland 

Het nieuwe raadhuis

De bouw van het nieuwe raadhuis was klaar in 1905. Het raadhuis is gebouwd in neo-gotische stijl door Georg van Hauberrisser. Deze architect heeft ook de Paulskirche en de Theresienwiese gebouwd in hetzelfde tijdperk. Het nieuwe raadhuis staat bekend om haar klokkenspel. De kleine poppen gaan op regelmatige tijdstippen de Schäfferltanz dansen. 

Adres
Rathaus München
Marienplatz 8
80331 München
Duitsland