Groepsreizen op maat Praag Praagse Burcht

Praagse Burcht

Bezoek de beroemde burcht in Praag tijdens uw groepsreis

Vanaf de Karelsbrug ziet u de meest bezochte plek van Praag al liggen: de Praagse burcht.
Bekijk de wissel van de wacht, treed in de voetsporen van Franz Kafka en bezoek het beroemde Gouden Straatje, neem een kijkje in het oude koninklijke paleis of bezoek de Sint Vituskathedraal.

De burcht

De Praagse Burcht is een populaire bezienswaardigheid en een andere naam voor de burcht is Praags Kasteel. De bouw van de burcht heeft plaatsgevonden rond 880. De bouw van deze burcht was een opdracht van prins Bořivoj. De Praagse Burcht is ook terug te vinden in het Guinnes Book of World Records. De burcht is een groot complex, dat bestaat uit een aantal gebouwen. Deze gebouwen zijn gebouwd in verschillende stijlen. Bij het burchtencomplex zijn verschillende ingangen. De ingang bij het Burchtplein wordt bewaakt door wachters. Elk uur vindt hier de wisseling van de wacht plaats. De wisseling van de wacht om 12:00 is het populairst, dan is de wisseling van de wacht wat groter en is er muziek bij.

Adres

119 08 Prague 1,
Tsjechië

Het Gouden Straatje

De Gouden Straat is een van de onderdelen van de Praagse Burcht en is een populaire bezienswaardigheid. De huisjes in deze straat werden bewoond door verdedigers van het kasteel, bedienden en goudsmeden. De huisjes waren bewoond tot de Tweede Wereldoorlog. Een van de huisjes in deze straat werd bewoond door de schrijver Franz Kafka(1916-1917). De naam van deze straat is afgeleid van de goudsmeden die er hebben gewoond. Bij huis nummer 12 is er een trap die toegang bied tot Daliborka toren. De beneden verdieping van deze toren was een gevangenis. De eerste gevangene was de ridder Dalibor van Kozojedy. Hij werd hier in 1498 opgesloten.

Adres

Zlatá ulička,
110 00 Praha 1 - Hradčany,
Tsjechië

Sint Vituskathedraal

Deze kathedraal is de grootste kerk van Praag en is een populaire bezienswaardigheid. De bouw van de kerk heeft meer dan 600 jaar geduurd. Dit is ook terug te zien in de bouwstijlen. De kathedraal is tevens ook een begraafplaats. Hier vindt u onder andere de graven van Karel IV en Wensceslas.


Adres

III. nádvoří 48/2,
119 01 Praha 1,
Tsjechië