Potsdam

Bezoek de prachtige stad Potsdam tijdens de groepsreis

Een bezoek aan Potsdam mag niet ontbreken tijdens uw reis naar Berlijn. Potsdam is een van de populaire activiteiten. Potsdam is de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg. De stad staat bekend om de paleizen, tuinen en de Hollandse wijk. In 1660 ging de vorst Frederik Willem er wonen. Ook de Pruisische koninklijke familie ging in Potsdam wonen. Deze koninklijke families lieten er paleizen bouwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad ernstig vernielt en tegenwoordig wordt er hard gewerkt om alle monumenten te renoveren.

Schloss Sanssouci

Dit is het bekendste paleis in Potsdam. Het paleis is gebouwd voor Frederik de grote en heeft een Franse stijl. In 1745 is de bouw van het paleis begonnen en twee jaar later was de bouw klaar. De reden dat Frederik de grote dit paleis liet bouwen, was dat hij een plek wilde waar hij tot rust kon komen. Dit is ook terug te vinden in de naam van het paleis, deze betekend "zonder zorgen". Het graf van Frederik de grote is ook verwerkt in het paleis. Het graf is verborgen op het bovenste terras van de wijngaard.

Adres

Sanssouci Palace
Maulbeerallee
14469 Potsdam,
Duitsland 

Hollandse wijk

Een bezoek aan de Hollandse wijk in Potsdam mag niet ontbreken tijdens uw bedrijfsuitje of groepsreis. Deze wijk is populair onder de mensen die Potsdam bezoeken. De wijk bestaat uit vier huizenblokken, met in totaal 134 huizen. De huizen bestonden voornamelijk uit drie etages. De wijk is gebouwd in opdracht van Friedrich Willem I. Het doel van de wijk was om Nederlandse arbeiders te huisvesten. Tegenwoordig is het een populair winkelgebied met veel boetiekjes, restaurants en antiekwinkels.

Adres

Mittelstrasse
14467 Potsdam,
Duitsland