Place du Tertre

Het bekendste plein van Parijs

Wie een bezoek brengt aan de stad van de liefde mag zeker het wereldberoemde Place du Tertre, ofwel het schildersplein, niet overslaan.
Midden in de wijk Montmartre verzamelen dagelijks een groot aantal straatkunstenaars, zij maken uiteenlopende soorten kunst en zorgen voor een sfeer die nergens anders in Parijs te vinden is.
Het plein bruist van de creativiteit: karikatuurschilders, dichters, abstracte schilders, portretschilders, muzikanten en dichters komen hier samen om u te vermaken.

Geschiedenis Place du Tertre

Vroeger diende het Place du Tertre als het dorpsplein van de wijk Montmartre. In 1860 begonnen de eerste kunstenaars zich op het plein te verzamelen. De beroemdste schilder die in de wijk Montmarte woonde was Pablo Picasso. Ook Vincent van Gogh heeft in de wijk gewoond en geschilderd.

Kunst kopen op Place du Tertre

Uiteraard is het plein sinds 1860 veel veranderd. Waar het de kunstenaars eerst om het geweldige uitzicht, de typische huisjes en inspiratie ging, gaat het er inmiddels toch iets commerciëler aan toe. De kunstenaars die aan het werk zijn, vragen vaak hoge tarieven voor het maken vaan portret of een karikatuur. Tip van ons: probeer te onderhandelen! Dan betaalt u al snel minder dan de oorspronkelijke prijs.

Eten en drinken aan het schildersplein

Rondom de kunstenaars die druk in de weer zijn, zijn verschillende horecagelegenheden gevestigd. Op deze typisch franse terassen geniet u van een drankje en een hapje. Let wel: u betaalt hier natuurlijk wel de hoofdprijs en een tafeltje bemachtigen kan nog wel eens lastig zijn. Wanneer u de kronkelende straatjes van Montmartre volgt, komt u een hoop leuke (goedkopere) Franse restaurants en bars tegen, waar u met de échte locals zit.

Openingstijden en adres

Het place du Tertre is het hele jaar door geopend en gratis toegankelijk.

Met metrolijn 2 richtin Anvers komt u het dichts in de buurt van het plein. Vervolgens kunt u te voet of per "funiculaire" (kabeltrein naar boven) bij het plein.

Place du Tertre, 75018 Paris, Frankrijk