Groepsreizen op maat Praag Oude raadhuis met astronomisch uurwerk

Oude raadhuis Praag

Bezoek het bekende astronomische uurwerk in Praag

Het astronomische uurwerk is onderdeel van het Oude Raadhuis in Praag. Door het mooie uurwerk is dit een van de mooiste en opvallendste gebouwen in Praag. Een aanrader voor uw bedrijfsuitje of groepsreis naar Praag!

Het Oude Raadhuis

Nadat de inwoners van Praag rechten kregen om een eigen wijkraad op te stellen, besloten ze om een raadhuis te bouwen. De bouw van de toren werd voltooid in 1364. Het Raadhuis liep ernstige schade op tijdens de Tweede Wereldoorlog. De hoofdingang bestaat uit een prachtige toegangspoort. Naast het Oude Raadhuis staat een roze gebouw. Op dit gebouw staat het wapenschild van de stad. Vanuit dit gebouw kun je ook de toren in. 

Het astronomische uurwerk

Dit beroemde uurwerk bevindt zich op de zuidzijde van de 69 meter hoge toren. Dit uurwerk is sinds 1410 te bewonderen. Elk heel uur verzamelen zich grote groepen mensen bij het uurwerk om de mooie klok te zien. Als de klok slaat, gaan blauwe luikjes open en komen de twaalf apostelen tevoorschijn. Ook geeft de klok de maanden en de positie van de aarde ten opzichte van de zon, maan en de sterren aan. Naast het uurwerk zijn er nog 4 andere beelden te zien. Deze beelden zijn een skelet met een zandloper in de hand, een man met een spiegel in de hand, een man met een geldbuidel in de hand en een man met een muziekinstrument.

Adres

Staroměstské nám. 1,
110 00 Praha 1,
Tsjechië