Groepsreizen op maat München Neuschwanstein Kasteel München

Neuschwanstein Kasteel München

Tip van C&O Travel: Bezoek het kasteel van Koning Ludwig II

Het sprookjeskasteel van Koning Ludwig II liet hij in 1868 bouwen. Zijn wens was om de opera's van zijn vriend Richard Wagner om te zetten in realiteit. Vlak voor de afronding van het interieur van het kasteel overleed de koning. Al snel werd Neuschwanstein opengesteld voor publiek. Het kasteel staat bovenop een puntige rots en torent 200 meter boven de vallei uit.

De geschiedenis

De bouw van het kasteel begon in 1868, toen werd er plaats gemaakt voor de fundering van het kasteel. Een jaar later werd de bouw van het kasteel gestart. De koning heeft het kasteel alleen als een bouwterrein gezien. Na het overlijden van Lodewijk II in 1886 werd de bouw van het kasteel stilgelegd. Een paar weken na de dood van de koning werd het kasteel toegankelijk voor publiek.

Interieur van het kasteel

Het interieur van het kasteel is prachtig en is gebouwd aan de hand van verschillende stijlen. Een van de stijlen die terug te vinden is in het kasteel, is de gotische stijl. Muurschilderingen zijn een belangrijk item van het kasteel. Deze zijn geïnspireerd op de opera's van Wagner. De derde en vierde verdieping van het kasteel zijn volledig ingericht en is open voor bezoekers.

Adres

Neuschwansteinstraße 20,
87645 Schwangau,
Duitsland