Joodse Wijk

Wandel door de Joodse Wijk Josefov tijdens uw bedrijfsuitje!

De Joodse wijk ligt ten noorden van het Oude Stadsplein. De Tweede Wereldoorlog heeft hier duidelijk haar sporen nagelaten en dit maakt de wijk tot een indrukwekkend geheel. In deze wijk zijn een aantal populaire bezienswaardigheden te vinden. Alles ligt op loopafstand van elkaar, u hoeft dus niet ver te lopen.

Het Joods Museum

Dit museum in Praag bestaat uit een aantal locaties. Het museum is niet gevestigd in een gebouw, maar in verschillende populaire bezienswaardigheden. Deze bezienswaardigheden kunt u allemaal met een toegangsticket bezichtigen. Met dit toegangsticket kunt u de verschillende synagogen in deze wijk bezichtigen. Ook kunt u met dit ticket het Joodse kerkhof bezoeken.

Adres

U Staré školy 141/1,
110 00 Praha 1,
Tsjechië

De Oude Nieuwe Synagoge

In Praag zijn een aantal synagoges. Deze synagoge is nog steeds in gebruik en is de oudste in Europa. Het gebouw is gebouwd in Gothische stijl en het interieur is prachtig. Combineer uw bezoek aan deze synagoge met een bezoek aan de Joodse begraafplaats. Een echte aanrader voor uw groepsreis of bedrijfsuitje naar Praag!

Adres

Maiselova 18,
110 01 Praha 1,
Tsjechië

De begraafplaats

De Joodse begraafplaats in Praag is de oudste Joodse begraafplaats in de wereld en is onderdeel van het Joods museum. De begraafplaats is in gebruik genomen vanaf de eerste helft van de 15e eeuw. De eerste graven dateren uit 1439. De Joodse begraafplaats is een paar keer uitgebreid, maar was nog steeds te klein. Uiteindelijk zijn de lichamen boven elkaar begraven, waardoor er op sommige plaatsen graven zijn met 10 lagen. Op de begraafplaats zijn er ongeveer 12.000 grafstenen te vinden. Een interessant uitje voor uw groepsreis!
 
Adres

Široká,
110 00 Praha,
Tsjechië