Groepsreizen op maat Berlijn Het Joodse Berlijn

Het Joodse Berlijn

Maak een wandeling door het Joodse Berlijn tijdens uw bedrijfsuitje!

Een wandeling door het Joodse Berlijn mag niet ontbreken tijdens een reis naar Berlijn. Tijdens de wandeling door de Spandauer Vorstadt komt u veel te weten over het leven van de joden in het heden en het verleden. De Spandauer Vorstadt was een wijk waar vanaf de 17e eeuw veel joden woonden. In deze wijk liggen een aantal bezienswaardigheden die u tijdens de groepsreis of het bedrijfsuitje kunt bezoeken.

De nieuwe synagoge

Deze synagoge is een van de beroemde bezienswaardigheden in het Joodse Berlijn. Deze synagoge is gelegen in de Oranienburger Straße in Berlin-Mitte en is te herkennen aan de gouden koepel. De synagoge is in 1866 gebouwd door Joodse inwoners van Berlijn. Dit gebouw is in 1943 beschadigd geraakt door de bombardementen. De renovatie van de synagoge is gestart na de val van de Berlijnse muur.

Adres

Oranienburger Str. 28-30,
10117 Berlin,
Duitsland

Joods museum

Dit museum is een populaire attractie in Berlijn. Jaarlijks trekt dit museum duizenden bezoekers die meer willen weten over de joden in Berlijn. In het museum ziet u onder andere een tentoonstelling die het ontstaan van de Joodse cultuur laat zien. Ook de Jodenvervolging is een belangrijk onderdeel in het museum.

  • Holocaust toren (Holocaust Turm)

Dit is een van de onderdelen van het museum. Deze toren is 24 meter hoog en heeft een ijzeren deur. In deze toren is het koud en donker. Bovenin in de toren is een kleine spleet die licht doorlaat. Deze kleine opening is het symbool van het verlangen naar vrijheid.

  • Tuin der verbanning (Garten des Exils)

In deze tuin vindt u 49 schuine zuilen. Deze zuilen symboliseren de holocaust en de verbanning van de Joden.

  • Herdenkingsleegte

Een van de lege ruimtes in het museum is gevuld met 10.000 stalen gezichten op de grond. Deze gezichten zijn een kunstwerk van Menashe Kadishman. Hij heeft dit ontworpen voor de Holocaust slachtoffers. Als u over deze stalen gezichten loopt, hoort u de stem van de Joden tijdens de Holocaust.

Adres

Lindenstraße 9-14,
10969 Berlin,
Duitsland

Holocaustmonument

Dit herdenkingsmonument is gebouwd in 2005. Het doel van dit monument is de Joodse bevolking te herdenken die omgekomen is in de Tweede Wereldoorlog. Het monument bestaat uit betonnen blokken waar gangpaden tussen zijn. Het doel van het monument is de mensen te laten voelen wat de joden hadden in de concentratiekampen.

Adres

Cora-Berliner-Straße 1,
10117 Berlin,
Duitsland