Groepsreizen op maat Hamburg De haven van Hamburg

De haven van Hamburg

Breng een bezoek aan een van de highlights van Hamburg: de haven

Een bezoek aan de haven van Hamburg mag niet ontbreken tijdens uw groepsreis of bedrijfsuitje. De haven van Hamburg is een van de grootste havens van Europa. Ontdek de fascinerende dagelijkse activiteit in de haven: een indrukwekkend tafereel, de schepen, de kades en de kleine grachten van de historische Speicherstadt.

De haven 

De haven is een van de druk bezochte plekken van Hamburg. Dagelijks komen hier veel toeristen kijken naar de schepen die er binnen varen. Verder zijn de museumschepen en de cruiseterminal populaire bezienswaardigheden in de Hamburgse haven. In de haven is het mogelijk om deel te nemen aan een van de havenrondvaarten.

Havencity

Dit is het nieuwe gedeelte van de haven en de grootste stadsontwikkeling van Europa. In 2010 is er de Elbphilharmonie geopend, een concerthal op een dak van een pakhuis.

Vismarkt

Een van de populaire bezienswaardigheden in de haven is de vismarkt op zondagmorgen. Op deze markt wordt vanalles verkocht zoals: vis, bloemen, fruit, souveniers en dieren. Ook is de vismarkt een populaire plek om te ontbijten.  Naast de marktkraampjes kunt u ook genieten van bandjes die optreden.

Adres

Große Elbstraße,
Hamburg,
Duitsland

Speicherstadt

Dit gedeelte van de haven is een gebied waar heel veel pakhuizen staan. Vroeger werden de pakhuizen gebruikt voor opslag van koffie, thee, specerijen en cacao. Speicherstadt is het grootste aaneengesloten complex van pakhuizen ter wereld. Dit stukje van de haven is populair tijdens de havenrondvaarten. De pakhuizen worden tegenwoordig voor andere doelen gebruikt, zo zijn er bijvoorbeeld verschillende museu en restaurants gevestigd.

Adres

Zwischen Baumwall und Überseequartier,
20457 Hamburg Altstadt,
Duitsland