C&O Travel Stedentrips groepsreizen Groepsreizen Venetie
0031-455327711

Groepsreizen Venetië - Ontdek dit magische decor

Een stedentrip Venetië met uw groepsreis is perfect om deze Italiaanse stad vol historie, cultuur en uiteraard romantiek optimaal te beleven. Stap gezellig met uw groep op een gondelvaart door de vele grachten die de stad rijk is. Of geniet van de heerlijke Italiaanse keuken op een pittoresk terrasje. Een stedentrip Venetië is een echte traktatie voor uw groepsreis! Onze groepreizen adviseurs maken graag uw programma volledig naar wens.

Groepstour naar een glasblazerij 

Bezoek met uw groepsreis of bedrijfsuitje een echte showroom van glaswerk en krijg het verhaal te horen van deze oude kunst die nog uit het Romeinse Rijk dateert. Aanschouw met uw groep een meesterglasblazer aan het werk bij het maken van de soms onnavolgbare ontwerpen. Ten slotte ontvangt iedereen aan het einde van deze groepstour een klein glazen souvernier ter herinnering aan deze ervaring. Een super leuk groepsreis uitje!

 • Woon een livedemonstratie bij
 • Gelegen in de buurt van het San Marcoplein 
 • Ideaal te combineren met een groepslunch 

Groepsboottocht Murano, Burano & Torcello

Vaar met uw groep tijdens uw groepsreis over de wateren van de Lagune van Venetie met een bezoek aan 3 beroemde eilanden, elk met zijn unieke sfeer en tradities. Ga van boord en verken het kleurrijke Burano, wandel door de straten van het schilderachtige Torcello en bewonder het werk van de beroemde glasblaasmeesters van Murano. Combineer deze activiteit met een lunch of diner, onze groepsreizen adviseurs adviseren u graag bij de mogelijkheden.

 • Opstappunt in de buurt van het San Marcoplein
 • Geniet op elk eiland van ruim voldoende vrije tijd 
 • Duur: circa 5 uur  

Genieten van een Prosecco groepstour 

Stap met uw groep op deze volledige dagtour vanuit Venetie. Rijd met uw privegids naar twee wijnhuizen ongeveer een uur buiten de stad, waar u heerlijk met uw groep kunt wandelen tussen de druivenranken. Leer tevens alles over de lokale verwerkingsmethoden en kweektechnieken. Natuurlijk kan iedereen van uw groepsreis proeven van de overheerlijke wijnen. Ten slotte wordt er nog een bezoek gebracht aan Villa Barbaro, welke vermeld is op het UNESCO-werelderfgoed.

 • Proeverij en toegang tot Villa Barbaro inbegrepen 
 • Uw groep wordt opgehaald en afgezet in Venetie 
 • Een persoonlijke gids is inbegrepen 

Met uw groep maskers maken 

Volg met uw groep deze leuke en orginele activiteit! Leer over de geschiedenis van deze oude traditie en vervolgens gaat iedereen zelf aan de slag met het maken van een eigen masker! Ten slotte mag iedereen zijn eigen gemaakte masker ook nog verven en versieren. Een leuk en actief uitje voor uw groepsreis naar het mooie Venetie! 

 • Iedereen keert huiswaarts met een eigen gemaakt masker 
 • Leer ook alles over de techniek van een ambachtsman 
 • Duur: circa 2 uur 

Groepswandeltocht inclusief proeverij 

Tijdens deze cullinaire tour beleeft u met uw groepsreis een heerlijke kennismaking met echte Venetiaanse gerechten. Ontdek met de gids waar u lekker kunt eten en drinken in de stad, en proef een scala aan lokale specialiteiten zoals verse schaal- en schelpdieren, zelfgemaakt ijs, traditionele Venetiaanse koekjes en regionale wijnen. TIP! Onze groepsreizen adviseurs raden deze activiteit aan in combinatie met een andere activiteit zoals een kroegentocht.

 • Bezoek 8 verschillende bars, reaurants en culinaire hotspots
 • Proef maar liefst 13 verschillende gerechten 
 • Bewonder ook de prachtige kanalen en historische bezienswaardigheden 

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!

WELKE BEZIENSWAARDIGHEDEN MOGEN ER NIET GEMIST WORDEN?

Onze groepsreizen adviseurs helpen u graag met het samenstellen van uw perfecte programma. Bij ons is niks onmogelijk en altijd voor alles een optie. Een juiste mix aan activiteiten zorgen voor een geslaagde groepsreis. Laat u door onze groepsreizen specialisten adviseren en neem alvast een kijkje bij de bezienswaardigheden die niet gemist mogen worden tijdens een bezoek aan Venetië:

Het gezellige piazza San Marco 

Het belangrijkste en meest bekende plein van Venetie is Piazza San Marco zeker! Aan dit plein ligt onder andere ook een schitterende kathedraal van Venetie, namelijk de San Marco Basiliek. Aan de rand van het plein zijn diverste terrassen en winkels. Regelmatig staat dit plein onder water door het stijgende water.

Het mooie museum Dogepaleis 

Het Dogepaleis staat op het San Marco plein. Vroeger was dit het paleis van de leider en werder hier de meeste belangrijke beslissingen genomen voor Venetie. Nu is het een zeer mooi museum wat zeker een bezoekje waard is voor uw groepsreis of bedrijfsuitje. 

De bekende San Marco Basiliek 

Deze overweldigende basiliek is gelegen aan het belangrijke ' Piazza San Marco '. Het is de beroemdste kerk van de stad. Verschillende invloeden, waaronder de oosterse, zijn terug te vinden in dit zeer mooie historisch gebouw. Bewonder vooral ook de klokkentoren de Campanille. 

De bekende Rialtobrug

De Rialtobrug is de meest bekende en oudste brug van Venetie die over de Canal Grande loopt. De Canal Grande is het grootst en meeste belangrijke kanaal van de stad. De brug ligt er sinds 1181 en was toen een vlotbrug die dus beweegbaar was. Later werd deze vervangen door een houten brug, die weer later werd vervangen door een stenen brug. De huidige brug is ontworpen door Antonio da Ponte. 

Het eiland Murano 

Het eiland Murano is bekend vanwege de glazblazers. Al sinds de middeleeuwen wordt op Murano het wereldwijd bekende handgemaakt glaswerk gemaakt. Kom hier lekker rondstruinen met uw groepsreis langs de , winkels, bezoek ook de glasblazers en bekijk vooral ook het glasmuseum. 

Het mooie opera theater Teatro La Fenice 

Het wereldberoemde opera theater van Venetie is Teatro la Fenice. In 1744 brandde het opera theater helemaal af. In 1792 stond er een nieuw theater wat de naam ' La Fenice ' kreeg. In de 19e eeuw brandde het wederom af. La Fenice werd opnieuw gebouwd naar het ontwerp van Aldo Rossi. Door middel van oude foto`s is het allure van die tijd terug gebracht in het ontwerp zoals het nu is. 

De mooie Basiliek Santa Maria Gloriosa di Frari

Deze mooie basiliek is een zeer grote 15e eeuwse kerk met klokkentoren. Het ligt in het stadsdeel San Polo. Verschillende bijzondere schilderijen en drieluiken van Gionvanni Bellini zijn er te bewonderen. Er zijn graven van verschillende grootheden te bekijken waaronder de compnist Claudio Monteverdi, beelhouwer Antonio Canova en de kunstschilder Titiaan. 

De gezellige wijk Dorsoduro 

Deze gezellige wijk in Venetie waar het eiland Giudecca ook tot gerekend wordt. Aan het kanaal van Giudecca ligt een lange gezellige promenade. Verschillende mooie panden en paleizen sieren deze wijk. De mooie Basiliek Santa Maria Gloriosa di Frari is ook in deze wijk gelegen.

Het bekende Canal Grande 

Het Canal Grande is met recht de hoofdslagader van Venetie te noemen. Deze verkeersroute is ongeveer 4 kilometer lang en kronkelt door verschillende wijken van Venetie. Leuk om met uw groep een toeristische route te volgen met een echte Venetiaanse gondel of een Vaporetto. Bewonder vanaf de waterzijde de mooie gevels en veel historische bezienswaardigheden. 

Het stadsdeel Cannaregio 

Dit stadsdeel wordt beschouwd als het authentieke Venetie. Het kanaal van Canneregio, waar dit deel zijn naam aan heeft te danken, was vreoger een plaatse waarlangs toeristen Venetie binnen kwamen. Bewonder in dit stadsdeel ook de vijf synagogen waarvan er inmiddels drie de functie van museum hebben gekregen. 

Groepsreis Venetië - vrijblijvende offerte op maat!

Onze groepsreizen specialisten helpen u graag bij het samenstellen van uw gewenste groepsreis. Vraag een offerte aan, vul uw wensen in en beleef alvast heel wat leuke voorpret samen met onze groepsreizen specialisten.

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!