0031-455327711

Leuke groepsactiviteiten naar het levendige Gent

Op zoek naar een leuke stedentrip dichtbij Nederland? Ga dan met uw groepsreis of bedrijfsuitje naar Gent! Deze Belgische stad heeft statige kathedralen, een kasteel in het midden van het historisch centrum, mooie huizen met trapgevels langs het water, streetart, musea, terrasjes en veel restaurants en biercafés. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een complete groepsreis van te maken naar het mooie Gent! Onze groepsreizen experts bieden leuke programma's aan die volledig op maat gemaakt kunnen worden.

Met uw groepsreis Gent ontdekken; stadstour & chocoladeproeverij

Deze groepsactiviteit is uniek omdat het een combinatie betreft van sightseeing en chocoladeproeven in en nabij het stadscentrum van Gent. Bekijk de bezienswaardigheden en de chocolade. Alle zintuigen worden geprikkeld. En uw groep krijgt ook nog leuke verhalen te horen van de gids.

 • Minimaal 4 chocolade-proeverijtjes inbegrepen
 • Inclusief een wandeling van ongeveer 5 km
 • een lokale gids is inbegrepen

Groepsworkshop Djembé in Gent

Volg samen met bijvoorbeeld uw collega`s deze leuke groepsworkshop Djembé en laat u meevoeren met de opzwepende Cubaanse en Braziliaanse ritmes. Gehoord worden en samen een mooi ritme opbouwen zorgt voor veel plezier en teambuilding! Een erg leuke groepsreis activiteit!

 • Ideaal te combineren met een leuke groepslunch
 • Alleen uw groep neemt deel aan deze workshop
 • Duur: circa 1 uur

Sportieve stadstocht per mountainbike met uw groep

Ontdek deze buitengewone combinatie van stad en natuur in het hart van Gent. Tijdens deze tocht zal uw groep verrast worden met leuke weetjes, straatkunst en verborgen plekjes die de stad te bieden heeft. De route gaat buiten de gebaande paden vanaf het stadscentrum naar de levendige buitenwijken.

 • Deze activiteit vindt plaats op semiprofessionele mountainbikes
 • Iedereen ontvangt voor vertrek een helm
 • Duur: circa 3 uur

Maak met uw groep een kroegenspeurtocht

Samen met uw groep puzzelen van locatie naar locatie, van het ene pintje naar het andere! Door grappige en ludieke vragen te beantwoorden wordt de volgende route ontdekt naar weer een ander gezellig stadscafé. Met deze activiteit ontdekt uw groep tijdens deze groepsreis allerlei leuke feitjes over de fraaie etablissementen en Gentse stadskroegen!

 • Inclusief enthousiaste begeleiding
 • Leuke prijs voor het winnende team
 • Duur: circa 4 uur

Een groepsrondvaart door het middeleeuws centrum

De leukste manier om Gent te zien is vanaf het water. Met deze rondvaart ontdekken u en uw groep het prachtige middeleeuwse centrum op unieke wijze. De gids vertelt onderweg leuke verhalen en weetjes over Gent en de plekken waar u langsvaart. Op een ontspannen manier de stad verkennen!

 • De gids vertelt leuke weetjes en boeiende verhalen
 • Een unieke rondvaart door middeleeuws Gent
 • Duur: circa 1 uur

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!

WELKE BEZIENSWAARDIGHEDEN MOGEN ER NIET GEMIST WORDEN TIJDENS UW GROEPSREIS?

Onze groepsreizen adviseurs helpen u graag met het samenstellen van uw perfecte groepsreis programma. Bij ons is niks onmogelijk en altijd voor alles een optie. Een juiste mix aan activiteiten zorgen voor een geslaagde groepsreis. Laat u door ons adviseren en neem alvast een kijkje bij de bezienswaardigheden die niet gemist mogen worden tijdens een bezoek aan Gent:

De prachtige plek Graslei en korenlei

Een van de meest gefotografeerde en spraakmakende plekjes van de stad Gent, de oude haven, genaamd de Graslei. De gevels zijn gebouwd in verschillende tijdens, met start in de 13e eeuw tot aan het begin van de 20e eeuw. De korenlei staat bekend om het beroemde gildehuis van de Onvrije Schippers.

Indrukwekkende kasteel Het gravensteen

De reden dat het kasteel nog bestaansrecht heeft komt door de Wereldtentoonstelling van 1913. Gent besloot toen het vervallen kasteel op te knappen en ten toon te stellen. Tot op de dag van vandaag wordt het kasteel door toeristen vaak bezocht. Naast het kasteel is er ook een gerechtsmuseum en wapenmuseum te bezichtigen. Indrukwekkend kasteel wat zeker een bezoek waar is tijdens uw groepsreis.

De klokkentoren en lakenindustrie van Belfort en Lakenhalle

Een van de torens van Gent is het Belfort. Bij de beklimming van de toren komt u uit bij de zogeheten klokke Roeland. De klokke Roeland werd vroeger geluid om alle Gentenaren te waarschuwen bij dreigend gevaar, terechtstelling bekend te maken of om hoog bezoek aan te kondigen. Aan het belfort zit de lakenhalle vast, vroeger moesten alle ontworpen lakens verhandeld worden via de lakenhalle als de kwaliteit was goedgekeurd.

De grote trekpleister Sint-Baafskathedraal

De Sint-Baafskathedraal is een groot trekpleister door het schilderij 'de Aanbieding van het Lam Gods'van Hubert en Jan van Eyck. In het jaar 1934 is het paneel van dit unieke schilderij gestolen en tot op de dag van vandaag nooit teruggevonden, de zoektocht naar het paneel is wel nog steeds aan de gang.

Een schitterend uitzicht vanaf de Sint Michielsbrug

Vanaf de Sint-Michielsbrug is een schitterend uitzicht te zien. De gevels van de Graslei en Korenlei zijn onder andere te bewonderen vanaf de brug, maar dat is nog niet alles. De beroemde '3 torens'van Gent: het Belfort, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk zijn ook te bewonderen vanaf de Sint-Michielsbrug.

Het museum voor actuele kunst S.M.A.K.

De collectie van dit museum bestaat uit voornamelijk veel Europese moderne kunst van na 1950 tot hedendaagse kunst van nu. Het museum beschikt over topstukken van diverse kunststromingen zoals Cobra, Pop Art, Minimal Art, Arte Pvera en Conceptuele kunst.

Het mooie Stadhuis

De prachtige zalen die er in dit stadhuis te vinden zijn beschikken allen over hun eigen grote schilderijen en fraai bewerkte plafonds. Om de zalen te bereiken loopt u via de speelse gotische trap naar boven. De gotische trap op zich is al een bezoek waard. Het stadhuis is te combineren met een leuke andere activiteit.

Bewonder het prachtige Museum van schone kunsten

Dit museum is volledig gerenoveerd en gehuld in een gebouw dat sprekend op een tempel lijkt. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie van schilder- en beeldhouwkunst uit de middeleeuwen tot de eerste helft van de twintigste eeuw.

Beleef de Gentse feesten

De Gentse feesten worden jaarlijks door zo'n 2 miljoen mensen bezocht. Deze mensen genieten gedurende 10 dagen van straatoptredens en culturele festivals.

Het prachtige Klein Begijnhof

Het Klein Begijnhof van Gent is een van de best bewaarde begijnhoven van voor de France Revolutie. Een deel hiervan is mooi gerestaureerd, de overige restauratie van het hele Begijnhof zal nog enkele jaren in beslag nemen.

Groepsreis Gent - vrijblijvende offerte op maat!

Het levendige Gent is ideaal voor een city-trip. De stad is een mengelmoes van een cocktail, met een trendy en moderne urban levensstijl. Een relaxte plek waar alles mogelijk is met vriendelijk en verwelkomende inwoners. C&O Travel is gespecialiseerd in het op maat maken van groepsreizen en bedrijfsuitjes. Onze groepsreizen adviseurs maken graag uw groepsreis programma volledig naar wens. Maak uw programma compleet met diverse excursiemogelijkheden.

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!