Fernsehturm

De beroemde televisietoren van Berlijn

Wie een bezoek aan Berlijn brengt mag zeker de beroemde televisietoren, ofwel de Fernsehturm, niet overslaan. De toren is gelegen in het midden van Berlijn, aan de Alexanderplatz en is met 368 meter het hoogste gebouw van de stad.

Geschiedenis Fernsehturm

De Duitse Democratische Republiek besloot in 1950 om een nieuwe faciliteit te bouwen om de televisieprogramma's uit te zenden. Het was de bedoeling om de toren in de heuvels van Müggelberge te bouwen, maar ze realiseerden zich dat de toren in de aanvliegroute van het geplande vliegveld Schönefeld zou liggen. 

In 1960 besloot de Duitse Democratische Republiek om de toren te bouwen aan de Alexanderplatz, dit is de huidige locatie van de Fernsehturm. Het gebouw definieert het silhouet van de Duitse hoofdstad, een symbool van het herenigde Duitsland.

Eten en drinken

Tijdens een bezoek aan de Fernsehturm is het mogelijk om een hapje te eten en een drankje te drinken. Op 203 meter hoogte vindt u Bar 203, dit is Berlijns hoogste bar. Onder het genot van een drankje kunt u genieten van het prachtige uitzicht. 

Restaurant Sphere bevind zich op 207 meter hoogte, hier kunt u terecht voor lunch en diner. Het restaurant draait 360 graden in een uur tijd.

Info

Openingstijden
Maart t/m Oktober dagelijks geopend van 9:00 - 24:00
November t/m Februari dagelijks geopend van 10:00 - 24:00

De laatste mogelijkheid om de toren te bezichtigen is om 23:30

Adres
Panoramastraße 1A
10178 Berlin
Duitsland

Website Fernsehturm