Da Vinci tour

Uw bedrijfsuitje in de ban van de Da Vinci code?!

Voor ieder die onder de indruk was van het wereldberoemde boek van Dan Brown en de gelijknamige film: De Da Vinci Code.

Route/bustour hotel Ritz – Louvre

Hoofdrolspeler Robert Langdon wordt wakker gebeld als hij in het Ritz hotel overnacht. We rijden met de bus de route van het Ritz hotel naar het Louvre museum.

We bezoeken het Louvre museum.

Wandeling la Ligne Rose en St. Sulpice

Dwars door Parijs, op een denkbeeldige lijn van zuid naar noord liggen 135 bronzen plaatjes met de inscriptie arago. Over een afstand van 12 km liggen ze verzonken in het grijze asfalt, verstopt tussen het plaveisel, in stoepen en onder banken.

Het is een kunstwerk ter ere van de Franse astronoom en staatsman François Arago gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Jan Dibbets. Philip Freriks schreef op zijn beurt een prikkelende hommage aan dit project en zijn geliefde parijs. de bijna geheimzinnige route volgt de zogenaamde nulmeridiaan van Parijs en het leuke, of zelfs verrassende is, dat de tocht langs en door gebouwen voert die de geschiedenis markeren! het Palais du Luxembourg, het Oberservatoire, het Louvre, het Palais Royal en de Saint Sulpice!

St-Sulpice

Ondanks de aanwezigheid van twee prachtige Delacroix fresco’s, Jacob worstelend met de engel en Heliodorus verdreven uit de hemel, is het interieur van St-sulpice vreemd genoeg, onpersoonlijk. De 18e eeuwse façade is nooit afgemaakt en zijn ongelijke torens voegen een speelse “touch” aan een anders sober ontwerp toe. Dicht bij het midden van het schip aan de rechterkant, kunt u een bronzen plaatje van de ligne rose vinden, vlakbij een stenen standbeeld met een Latijnse inscriptie.

Vluchtroute/stad bustour

Gedurende deze rondrit volgt u de spannende vluchtroute van Neveu en Langdon. vanaf de Place du Carrousel, via rue de Rivoli, langs hotel Crillon, over de Champs Elysées. de avenue Gabriel blijkt afgezet, of toch niet? in de verte horen we sirenes. Via een scherpe bocht terug naar de Champs Elysées, de Arc de Triomphe, om uit het centrum te verdwijnen via de boulevard Malesherbe. op gegeven moment gaan we naar links. We gaan lang rechtdoor en komen bij het Gare du Nord. We gaan naar het noorden, via de Boulevard Barbès en rijden de stad uit om met een omtrekkende beweging bij het Bois de Boulogne uit te komen. Tijdens deze tour raakt u tevens bekend met Parijs, haar geschiedenis en haar monumenten.