Groepsreizen op maat Berlijn Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Bezoek de overgebleven oude stadspoort van Berlijn

De Brandenburger Tor is een van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. Eerst waren er 18 stadspoorten in Berlijn. De Brandenburger Tor is de enige die overgebleven is. Een bezoek aan de Brandenburger Tor mag niet ontbreken tijdens uw bedrijfsuitje of groepsreis naar Berlijn!

Geschiedenis Brandenburger Tor

De oorspronkelijke functie van deze bezienswaardigheid was een een van de velen stadspoorten van de stad. De Brandenburger Tor was gelegen aan de westkant van het stadscentrum. De Brandenburger Tor is tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig verwoest. Het Quadriga bovenop was ook ernstig verwoest, er bleef alleen een hoofd van een van de paarden over. Het originele Quadriga is tegenwoordig te bewonderen in het Märkisches Museum. Op de Brandenburger Tor hebben ze een replica geplaatst.De renovatie van de Brandenburger Tor is begonnen op 21 september 1956 en was klaar op 14 december 1957. Na de bouw van de Berlijnse Muur werd de poort helemaal ingesloten. Na de val van de muur werd de poort weer geopend.

Hedendaagse Brandenburger Tor

Tegenwoordig is de Brandenburger Tor een belangrijke bezienswaardigheid onder de toeristen die Berlijn bezoeken. De zuilengalerij van de poort is 26 meter hoog en 66 meter breed. Bovenop de poort staat de replica van het Quadriga. Dit bestaat uit een strijdwagen met 2 wielen en 4 paarden. In de wagen zit de Griekse Godin van de overwinning, Victoria.

Adres

Pariser Platz,
10117 Berlin,
Duitsland